I dag er tirsdag, 26 september 2023

En chokoladefabrik vil blive bygget i Nowa Sól.

07.03.2018 Forbundet Polonia Print

Den vil beskæftige over 100 medarbejdere. Investoren er den danske koncern Toms.

- Det bliver sødt. Endnu en vigtig investering i Nowa Sól - oplyste byens borgmester Wadim Tyszkiewicz.

- For en tid siden solgte vi 20 hektarer jord til en mystisk investor. Dansk producent af chokoladevarer og slik - Toms-koncernen meddelte, at den bygger en ny fabrik i Polen, som vil skabe omkring 130 nye arbejdspladser. Chokoladefabrikken bygges i Nowa Sól. Tirsdag den 6. marts blev der foretaget grundstensnedlæggelse.

- Det er vigtigt for os, at flere job bliver skabt - understreger borgmester Wadim Tyszkiewicz. Toms koncernen har været i Polen siden 2012.

- Vi vurderer virksomhedens arbejde i Leszno meget positivt, og vi vil fortsætte med at pakke vores produkter der. Vi har også købt grunden, hvor virksomheden er placeret, men vi har en meget ambitiøs udviklingsstrategi, der forudsætter øget produktionskapacitet. Derfor investerer vi stærkt i et moderne produktionsanlæg i Nowa Sól - siger Carsten Lyngsø Thomsen, daglig leder for Toms koncernen.

- En effektiv forsyningskæde er meget vigtig for os. Vi må også forenkle det så meget som muligt for at øge konkurrenceevnen. Den øgede lokale produktion af produkter, som vi allerede pakker i Polen, vil hjælpe os. Nowa Sól er en meget bekvem beliggenhed for os, fordi den ligger tæt på emballeringsanlægget, men også vores største markeder i Tyskland og Skandinavien - tilføjer Carsten Lyngsø Thomsen.

Toms Chokolade